kreditkonto - alternativ till kreditkort och mikrokrediter
Deklarationsdags!

Deklarationen är i antågande, och ännu är det inte för sent för dig som vill ha chans att få din skatteåterbäring så snart som möjligt. Så ta fram miniräknaren, alla högar med kvitton och alla appar med sparade utgifter.

De första baljorna med återbäring går ut redan i april, och för att chans att få dina pengar redan då, bör du ha koll på de datum vi presenterar nedan. 

Viktiga datum inför deklarationen 2021

25 februari: detta är den sista dagen för dig att skaffa en digital brevlåda om du inte redan gjort det. Det finns flera olika alternativ att använda sig av gällande detta, såsom exempelvis Kivra och Digimail. Att skaffa denna går som regel snabbt, men för den sakens skull rekommenderar vi ändå att du ordnar det så snart som möjligt. Om du inte hinner skaffa en digital brevlåda i tid kommer du behöva vänta på pappersdeklarationen, vilken i värsta fall kan dröja ända till 15 april. 

3-9 mars: under dessa datum skickas den digitala deklarationen ut, och du som hann skaffa en digital brevlåda senast den 25 februari kommer att få din deklaration direkt i denna. 

12 mars: om du fick kvarskatt (kring detta har du i så fall fått information i ett slutskattebesked i december) ska din inbetalade kvarskatt vara bokförd på Skatteverkets konto senast denna dag. 

13 mars-15 april: under dessa datum skickas deklarationen ut i pappersformat. 

16 mars: denna dag öppnar skattedeklarationen på skatteverket.se och i Skatteverkets app. Visa från tidigare års erfarenhet kan vi meddela redan nu att trycket på Skatteverket ofta är stort denna dag, och det kan vid vissa tider på dygnet vara svårt att nå sin deklaration – men hav förtröstan, det brukar lösa sig om du uppdaterar sidan några gånger. 

30 mars: senast denna dag måste du deklarera digitalt om du vill ha möjlighet att få dina pengar redan runt påsk. Tänk på att om du gör några ändringar i deklarationen tar det som regel längre tid att få dina pengar.

7-9 april: den första vågen av skatteåterbäringar betalas ut, och detta gäller då de som deklarerat digitalt utan ändringar, senast den 30 mars. 

3 maj: detta är den sista godkända dagen att lämna in din deklaration för att slippa straffavgift. Senast vid midnatt behöver deklarationen vara inne, tillsammans med eventuella bilagor.

8-11 juni: nästa våg av skatteåterbäringar betalas ut, vilket innebär att de som inte fått sin återbäring innan, får den nu.

12 november: kvarskatten ska vara inne.